Mercedes-Benz neemt afscheid van de SLC met de Final Edition. Of het afscheid definitief is, zal de toekomst leren.

Mercedes-Benz zwaait de SLC uit. Het model, dat in 1996 op de markt kwam als SLK, was een van de eerste cabrio’s met een stalen klapdak. Nu loopt de productie van de SLC op z’n eind, maar Mercedes-Benz laat het model niet zomaar gaan. Het merk presenteert de Final Edition, waarmee het hint op definitief afscheid van de roadster. Er zijn in ieder geval geen signalen dat er een nieuw model in ontwikkeling is.

De SLC Final Edition wordt gepresenteerd in de kleur geel, net als de allereerste SLK in 1996. De speciale uitvoering is echter ook in andere kleuren te verkrijgen. Afhankelijk van de kleur die je kiest zijn de deurgrepen, opschriften, luchtroosters en spiegelkappen uitgevoerd in hoogglans zwart of chroom. De AMG-wielen zijn altijd voorzien van hoogglans zwarte accenten. AMG-bumpers en een sportonderstel zijn standaard op de SLC Final Edition.

Het interieur is aangekleed met tweekleurig nappaleder, zwart en zilvergrijs. Zilvergrijze stiksels, details van leer met koolstofvezel-look afwerking en een driespaaks stuurwiel zijn ook onderdeel van de Final Edition. Het dashboard is afgewerkt met elementen van aluminium en van koolstofvezel.

De SLC Final Edition wordt verkrijgbaar met alle beschikbare motoren. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.