Mercedes-Benz komt met een speciale uitvoering van de SL: Grand Edition. Deze uitvoering is opgetuigd met diverse glimmers, waarmee de uitstraling wordt opgewaardeerd.

De Mercedes-Benz SL krijgt nog meer allure als Grand Edition. De luxe cabriolet wordt voor de gelegenheid verfraaid met Grand Edition-badges en matzilverkleurige en chromen elementen in de voorbumper. De AMG-wielen, voor 19 inch groot en achter maatje 20 inch, hebben deels een hoogglans zwarte afwerking.

Het interieur is verfraaid met bruin leder dat een metallic-achtige glans heeft. Het speciale leer is niet alleen op delen van de stoelen te vinden, maar ook op het stuur en de deurpanelen. Andere delen van het interieur, waaronder het dashboard, zijn bekleed met een donkerdere tint leer.

De Grand Edition is uitgerust met enkele comfortabele opties, zoals nekverwarming, massagestoelen en een inparkeersysteem. Ook is deze uitvoering voorzien van een sportonderstel, waarmee de koets 1 centimeter dichter bij het asfalt staat.

Mercedes-Benz levert de Grand Edition als SL 400 met 367 pk sterke V6-motor en als SL 500, die een V8 met 455 pk onder de motorkap heeft. De Nederlandse prijzen worden binnenkort bekend gemaakt, de leveringen starten volgende maand al.