Hier is de Volkswagen T-Roc R! 300 pk, 400 Nm: het zijn cijfers die je wellicht bekend voorkomen. De techniek van de nieuwe topversie komt namelijk uit de Golf R.

De Volkswagen Golf R heeft een broertje gekregen: de T-Roc R. Het sportieve topmodel van de SUV heeft dezelfde, 300 pk sterke 2.0 TFSI-motor als de snelle Golf. En dat zorgt voor vergelijkbare, aansprekende prestaties: van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden en een topsnelheid van 250 km/u.

De T-Roc is opgetuigd met allerlei technische upgrades, om de sportieve ambities waar te kunnen maken. Je moet denken aan verbeterde remmen, een aangepaste besturing, een verlaagd sportonderstel en een nieuw uitlaatsysteem. De T-Roc R is de enige T-Roc met de rijstand Race en de functie launch control, voor maximale prestaties bij het accelereren vanuit stilstand.

Volkswagen heeft de T-Roc subtiel opgetuigd, met sportiever uitziende bumpers, gewijzigde luchtinlaten en grille, een dakspoiler en 18 inch lichtmetalen wielen. Andere herkenningspunten zijn de matchromen spiegels en de in carrosseriekleur uitgevoerde beschermingsranden. Ook het interieur is sportief aangekleed, met onder meer een sportstuur, specifieke stoelen en R-logo’s.

Volkswagen toont op de autosalon van Genève een ‘productierijp prototype’, in voorbereiding op de introductie later dit jaar. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.