Kia presenteert op de aanstaande autosalon van Genève de Europese versie van de e-Soul. De elektrische auto komt in de tweede helft van dit jaar naar Nederland.

Kia maakt meer bekend over de nieuwe e-Soul, de elektrische uitvoering van de Soul. In andere delen van de wereld wordt de auto ook leverbaar met brandstofmotoren, maar in Europa krijgen we alleen de volledig elektrisch aangedreven versie. Die heeft de techniek van de e-Niro en dat betekent een forse vooruitgang voor zowel het uithoudingsvermogen als de prestaties.

De e-Soul heeft een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor, die 395 Nm produceert. Het 64 kWh-accupakket is goed voor een rijbereik van 452 kilometer, volgens de nieuwe ‘realistische’ meetmethode WLTP. Volgens Kia is de e-Soul met een verbruik van 127 Wh/km zuiniger dan andere elektrische auto’s. De e-Soul kan met een snellader in 42 minuten van 20 naar 80 procent worden opgeladen. De prestaties van de auto zijn eveneens indrukwekkend, de elektrische Kia sprint indien gewenst in 7,6 seconden van 0 naar 100 km/u.

Uvo Connect

De Soul is de eerste Kia in Europa met het nieuwe infotainmentsysteem van het merk. Uvo Connect heet het, en het is voorzien van de nieuwste snufjes. Zoals smartphone-integratie, online services en ondersteuning via een app. In de Soul wordt het nieuwe systeem getoond op een 10,25 inch groot beeldscherm.

Het design van de nieuwe Kia Soul, dat eind vorig jaar werd gepresenteerd, is wederom opvallend. De auto is optioneel uit te voeren in twee kleuren, Kia biedt zeven verschillende two-tone-combinaties aan. De e-Soul is verder aan te kleden met een SUV-pakket met stoere uitziende beschermingsranden.

De prijzen van de nieuwe Kia e-Soul zijn nog niet bekend.