Volkswagen lanceert tegen de trend in een imposante dieseluitvoering van de Touareg. De V8 TDI-motor heeft 421 pk vermogen en een monsterlijk koppel van 900 Nm.

De nieuwe topversie van de Touareg luistert naar de naam V8 TDI. Onder de motorkap van de SUV ligt een 4.0 V8 dieselmotor met een elektrische compressor, waardoor er veel kracht bij lage toerentallen beschikbaar is. In cijfers: maar liefst 900 Nm, vanaf slechts 1.000 tpm. Ook het vermogen is indrukwekkend: 421 pk. De V8 in de Touereg is daarmee in een klap een van de krachtigste dieselmotoren die je kunt krijgen in ons land. De acceleratie van 0 naar 100 km/u kan in 4,9 seconden, de topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Volkswagen geeft nog geen verbruikscijfers vrij, maar meldt wel dat de achtcilinder voldoet aan de strenge Euro 6D-uitstootnorm.

Volkswagen levert het topmodel standaard met een luxe interieur, dat naar keuze in lichte kleuren en aluminiumafwerking of warme kleuren met houten panelen wordt uitgevoerd. De uitrusting omvat standaard diverse extra’s, zoals luchtvering, een elektrisch te bedienen achterklep, een alarmsysteem, comfortstoelen en 19 inch lichtmetalen wielen.

De Touareg V8 TDI komt later dit jaar naar Nederland, de prijs wordt binnenkort bekend gemaakt.