SsangYong Korando

SsangYong geeft de eerste foto vrij van de nieuwe Korando. De SUV wordt gepresenteerd op de autosalon van Genève volgende maand en komt ook in een volledig elektrisch aangedreven uitvoering.

SsangYong presenteert de nieuwe Korando. Het nieuwe model lijkt in niets op de uitgaande editie, maar toch is het ontwerp niet helemaal een verrassing. SsangYong liet in 2016 al de SIV 2 concept car zien, die naar nu blijkt een behoorlijk duidelijke voorbode was van de nieuwe Korando.

Het nieuwe model is iets langer, breder en lager dan de auto hij opvolgt. SsangYong belooft dat de SUV heel veel been- en hoofdruimte biedt, met name achterin. Het interieur, waarvan nog geen foto’s zijn vrijgegeven, moet volgens het merk een premium gevoel geven. Met een digitaal instrumentenpaneel en een groot aanraakscherm in de middenconsole is de nieuwe Korando op infotainment-gebied in ieder geval bij de tijd.

De nieuwe Korando wordt leverbaar met een 1.5 benzinemotor en een 1.6 dieselmotor. Later volgt er een volledig elektrische versie, waarover het merk binnenkort meer informatie bekend maakt.