Na talloze teasers en aankondigingen is het eindelijk zover: Polestar presenteert zijn tweede model, met de toepasselijke naam 2. De auto is volledig elektrisch en gaat begin volgend jaar in productie.

Polestar presenteert zijn eerste volledig elektrische auto. Na de Polestar 1, een plug-in hybride die in gelimiteerde oplage wordt geproduceerd, komt het nieuwe zustermerk van Volvo nu met de Polestar 2. Met deze auto wil het merk het naar eigen zeggen gaan opnemen tegen de Tesla Model 3. Net als bij dat model komt de duurste versie als eerst op de markt. Het eerste productiejaar maakt Polestar alleen de luxe uitgeruste Launch Edition met een indicatieve prijs van 60.000 euro. De goedkopere uitvoeringen volgen daarna, met prijzen vanaf zo’n 40.000 euro.

De Polestar 2 is een sedan met een 300 kW (408 pk) sterke elektromotor en een 78 kWh accupakket. Het koppel van de elektromotor is 660 Nm. Volgens Polestar accelereert de auto in minder dan 5 seconden van 0 naar 100 km/u en is het rijbereik 500 kilometer. Die laatste waarde is gemeten volgens de nieuwe, strengere WLTP-methode.

De Polestar 2 heeft een nieuw infotainmentsysteem dat gebruik maakt van Google Android, het besturingssysteem dat ook op de meeste smartphones is geïnstalleerd. Hierdoor zijn er heel veel Google-services beschikbaar, zoals Google Maps, Google Assistant en een uitgebreide appstore. Het systeem wordt getoond op een 11 inch groot beeldscherm. Ook heel 'connected': de auto kan geopend en gestart worden met een mobiele telefoon.

De productie van de Polestar 2 begint volgend jaar pas, maar de auto is nu al te reserveren. Nederland is een van de eerste landen waar de nieuwe Polestar geleverd gaat worden, vanaf het voorjaar van 2020.