Kia vernieuwt de Niro Hybrid en Plug-in Hybrid. Het merk stopt een beetje van de elektrische e-Niro in zijn hybrides, maar komt ook met andere verbeteringen.

De populaire Kia Niro krijgt een update. Naast enkele ontwerpelementen van de e-Niro zijn er gewijzigde koplampen, een vernieuwde grille, een anders gevormde voorbumper en nieuwe led-dagrijverlichting. Aan de achterkant is de Niro voorzien van een gewijzigde bumper met aluminiumkleurig inzetstuk en nieuwe lichtsignatuur.

Het bovenste deel van het dashboard heeft een zachtere toplaag gekregen en op andere plaatsen zijn er glanzend zwarte en aluminiumkleurige accenten aangebracht. In de middenconsole vind je het nieuwe Uvo Connect-multimediasysteem. Kia levert het standaard met een 8 inch aanraakbeeldscherm en optioneel met een 10,25 inch groot exemplaar. Nieuwe functies zijn onder andere uitgebreide online-services, ondersteuning via een app en een splitscreen-mogelijkheid, waarmee het infotainmentscherm voor verschillende functies tegelijkertijd kan worden gebruikt.

De vernieuwde Niro krijgt de rijhulpsystemen uit de e-Niro en kan nu op level 2 autonoom rijden. Dat wil zeggen: op snel- en B-wegen houdt de techniek de auto zelfstandig binnen de lijnen en op veilige afstand van de voorligger, maar de bestuurder moet altijd zijn handen aan het stuur houden.

De hybride aandrijflijn met 1.6 benzinemotor blijft ongewijzigd, maar Kia heeft wel verbeteringen doorgevoerd aan de zestraps automaat. Die reageert nu sneller en is nu ook met flippers aan het stuur zelf te schakelen.

De vernieuwde Niro Hybrid en Niro Plug-in Hybrid komen in het derde kwartaal van dit jaar naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.