De nieuwe Mercedes-AMG A 45 heeft een vermogen van maar liefst 387 pk. De krachtigere S-versie komt zelfs tot 421 pk.

Het vermogen van de nieuwe Mercedes-AMG A 45 is bekend. De snelste A-Klasse, die binnenkort wordt onthuld, heeft 387 pk. De nog sterkere AMG A 45 S heeft zelfs 421 pk beschikbaar. De cijfers zijn niet door Mercedes-Benz zelf naar buiten gebracht, maar uitgelekt via de website van online verzekeraar Huk24. Het Britse tijdschrift Autocar ontdekte de fout.

Met name het vermogen van de S-versie spreekt tot de verbeelding, helemaal als je weet dat het indrukwekkende vermogen niet door een grote zescilindermotor wordt geproduceerd, maar door een 2.0 benzinemotor met vier cilinders. Het specifieke vermogen ligt op meer dan 200 pk per liter, een ongekend hoge waarde die zelfs voor supercars niet is weggelegd.

De A 45 heeft uiteraard 4Matic-vierwielaandrijving om het vermogen op een gecontroleerde manier op het asfalt over te brengen. Ook een automatische versnellingsbak, geavanceerde gripsystemen en een adaptief en instelbaar onderstel zijn onderdeel van het technische pakket van de Mercedes-AMG A 45.