Over 2 jaar denkt premiummerk Infiniti klaar te zijn voor de elektrificering van modellen. De nieuwste conceptcar QX Inspiration verbeeldt hoe een elektrische SUV van het merk eruit zou kunnen zien.

Het jaar 2021 is nu niet ver meer. Dan wil Infiniti, het luxemerk van Nissan, alleen nog (semi-)elektrische auto's uitbrengen. Het ontwikkelt daarvoor niet alleen een nieuw platform, ook de designtaal wordt herzien. Want volgens Infiniti hoort bij elektrische aandrijflijnen een ontwerp dat de kracht en het karakter van zulke techniek uitstraalt. 

Een jaar geleden zagen we al de Q Inspiration Concept, een brandstofaangedreven sportback die ook al wat van de nieuwe vormentaal blootgaf. Daarmee heeft de nieuwe conceptcar enkele karakteristieken gemeen: de minimalistische lijnvoering, de grote - maar nu gesloten - grille en de smalle raampjes hoog boven het blik. 

Op de QX introduceert Infiniti het Japanse gastvrijheidsprincipe 'omotenashi', door veel ruimte te creëren, een lounge-achtig interieur op te nemen, rijhulpsystemen en connectiviteit met de buitenwereld. Graag hadden we al foto's van de binnenzijde gezien, want het zou met behulp van traditionele Japanse technieken handgemaakt zijn, met gebruik van typisch Japanse materialen. 

Infiniti presenteert de QX Inspiration Concept halverwege januari aan het publiek, op de North American International Auto Show in Detroit.