Lamborghini stelt de vernieuwde Huracán voor. De supercar krijgt meer vermogen, slimme elektronische systemen en de toevoeging Evo in de naam.

Lamborghini heeft de Huracán vernieuwd. Dat kun je zien aan de vernieuwde voor- en achterkant en de meer gestroomlijnde luchtinlaten. Volgens Lamborghini staan alle aanpassingen in dienst van de aerodynamica. Nieuwe kleuren en wielen staan op de optielijst en in het interieur is een vernieuwd multimediasysteem met meer functies en een groter beeldscherm te vinden. 

De 5.2 V10-motor in de vernieuwde Huracán levert 30 pk meer dan voorheen. Het maximale vermogen van 640 pk komt pas vrij bij 8.000 tpm. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in 2,9 seconden, van 0-200 km/u duurt slechts 9 seconden. Als je daarna nóg harder wilt gaan dan kan dat, de Huracán Evo gaat door 325 km/u.

De Huracán Evo beschikt over allerlei nieuwe, slimme elektronica die wordt aangestuurd door een centrale module met de naam LDVI. Dat staat voor Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata. Met dit systeem wordt continu de optimale grip, stabiliteit en krachtenverdeling geregeld.

De Huracán Evo komt in de loop van dit jaar naar Nederland. De prijs is nog niet bekend.