Op internet zijn de eerste beelden van de vernieuwde BMW 7 Serie opgedoken. Daarop is te zien dat het topmodel een ingrijpende facelift heeft ondergaan.

BMW presenteert binnenkort de vernieuwde 7 Serie. Via bmwblog.com zijn nu al de eerste beelden verschenen, die waarschijnlijk afkomstig zijn van een onlineconfigurator. Dankzij de afbeeldingen krijgen we een zeer goed beeld van de uiterlijke veranderingen van de 7 Serie.

Het merk is niet zachtzinnig te werk gegaan bij het vernieuwen. Wat als eerste opvalt is de enorme grille, die geleend lijkt te zijn van de X7. De vorm van de koplampen is platter en strakker en achter het glas zit de nieuwste lichttechniek. De luchtinlaten in de bumper zijn opnieuw vormgegeven, zowel die van de reguliere uitvoering als die van de M Sport-versie (foto 3 en 4).

Bij een facelift blijft laat een autofabrikant de zijkant meestal ongemoeid, maar BMW voert een opvallende wijziging door. De hockeystickvormige kunststof strip aan de zijkant is vervangen door een groter en meer L-vormig exemplaar. Aan de achterkant vallen de nieuwe lichten op, die hoekiger en strakker zijn vormgegeven. Ook de bumper is vernieuwd en de reflectoren naast de achterklep zijn verhuisd naar een plaats in de bumper. 

Wanneer BMW de vernieuwde 7 Serie onthult is niet bekend, maar het kan niet lang meer duren…