Ford Edge

Ford kondigt een reorganisatie aan van zijn Europese activiteiten. Achter de schermen vinden er grote wijzigingen plaats, maar ook in de showrooms zal er het nodige veranderen.

Ford gaat een aantal veranderingen doorvoeren in zijn Europese organisatie. Dat heeft ook gevolgen voor de modelstrategie van het merk, die er kort gezegd op neerkomt dat we meer SUV’s en geëlektrificeerde modellen kunnen verwachten en minder MPV’s.

Ford kondigde eerder al aan dat er tot 2022 zestien geëlektrificeerde modellen op de markt komen. Nu maakt het merk bekend dat een deel daarvan wordt afgeleid van bestaande Fords. Van alle nieuwe modellen die vanaf nu worden uitgebracht, verschijnt minimaal een versie met een (gedeeltelijk) elektrische aandrijving. Het merk zet daarbij in op alle vormen: mild hybrid, full hybrid, plug-in hybrid en volledig elektrisch.

Ford gaat de bestaande modellen op de Europese tegen het licht houden. Veel van het huidige aanbod zal blijven, maar er zullen ook auto’s verdwijnen. De C-Max is er daar een van en ook de productie van Galaxy en S-Max zal op een gegeven moment stoppen. Die laatste twee zijn overigens nu al niet meer leverbaar in Nederland. Er staat tegenover dat Ford het aanbod uitbreidt met nieuwe SUV’s, te beginnen met een model dat in april wordt gepresenteerd. Ford wil zich op de Europese markt blijven onderscheiden met auto’s die leuk zijn om in te rijden, van goede kwaliteit zijn en uitgerust zijn met de nieuwste technologische snufjes.