Lexus heeft de facelift van de RC nu ook op de snelste versie doorgevoerd. Maak kennis met de vernieuwde RC F.

Lexus presenteert op de autoshow van Detroit de vernieuwde RC F. Die profiteert van dezelfde verbeteringen als de andere RC-uitvoeringen, maar specifiek voor de topuitvoering heeft Lexus nog een aantal andere nieuwtjes.

Zo heeft Lexus het gewicht omlaag gebracht, onder andere door aluminium toe te passen in de wielophanging. Ook de holle aandrijfassen, de kleinere aircocompressor en een lichter uitlaatspruitstuk dragen bij aan het lagere gewicht. Verder is de aerodynamica verbeterd en zorgen stijvere motorsteunen voor een betere vermogensoverdracht.

De motor van het topmodel is nagenoeg ongewijzigd. De 5.0 V8 krachtbron is een van de laatsten in zijn soort en produceert 520 Nm koppel en 457 pk vermogen. De eindoverbrenging van de achttraps automaat is volgens Lexus aangepast om de RC F sneller te laten accelereren, maar de 0-100 km/u-tijd (4,5 seconden) is ongewijzigd. Wel is het nu makkelijker om die waarde te realiseren, dankzij de nieuwe functie launch control.

Lexus start in juni met de levering van de RC F, de orderboeken worden in april geopend. Je kunt vanaf dan ook het Gran Touring Pack bestellen, met elementen uit de racerij – zoals koolstof-keramische remschijven. De prijzen zijn nog niet bekend.