Kia maakt het assortiment van de Optima compleet met de toevoeging van de Plug-in Hybrid-uitvoering. Bestellen kan per direct, de leveringen starten binnenkort.

Kia stelt de vernieuwde Optima Plug-in Hybrid voor. Na de benzine- en dieselversies is nu de hybride-uitvoering voorzien van uiterlijke vernieuwingen en een beter afgewerkt dashboard. Aan de hybridetechniek verandert niks, de belangrijkste onderdelen zijn onveranderd een 2.0 benzinemotor, een elektromotor, een 11,26 kWh-accupakket en een zestraps automaat.

De Optima Plug-in Hybrid heeft een systeemvermogen van 205 pk en kan 62 kilometer op elektriciteit rijden voordat de brandstofmotor bijspringt. Kia geeft een brandstofverbruik op 1,4 l/100 km (1 op 71,4) en een CO2-uitstoot van 33 g/km. Zoals altijd bij stekkerhybrides is het praktijkverbruik sterk afhankelijk van hoe vaak de auto wordt opgeladen.

Kia levert de hybride alleen als praktische Sportswagon in de uitvoeringen DynamicPlusLine (44.395 euro) en ExecutiveLine (47.895 euro). De basisuitrusting omvat een infotainmentsysteem met 8 inch beeldscherm en navigatiefunctie, een draadloze telefoonlader, een Harman Kardon audiosysteem, LED-koplampen, verwarmde stoelen, een panoramadak en een elektrisch bediende achterklep. Als je kiest voor de ExecutiveLine dan wordt de uitrusting uitgebreid met slimme parkeerhulp, leren bekleding en elektrisch verstelbare voorstoelen.