BMW presenteert de vernieuwde 7 Serie. Het topmodel is direct te herkennen aan de nieuwe grille, die 40 procent groter is dan voorheen. 

BMW voorziet de 7 Serie van een grotere grille. Dat is misschien niet het belangrijkste nieuws bij de presentatie van het vernieuwde topmodel, maar wel het meest opvallende. De bekende ‘nieren’ zijn maar liefst 40 procent gegroeid en om de imposante grille goed te kunnen integreren steekt de neus 5 centimeter verder naar voren dan voorheen. Verder zijn de koplampen, motorkap en bumper vernieuwd en monteert BMW een groter logo.

Aan de zijkant valt de vernieuwde sierlijst op, die net als de grille groter is geworden. Nieuwe wielen, achterlichten en kleuren maken het lijstje van uiterlijke vernieuwingen compleet. In het interieur is een nieuw stuur te vinden. Nieuwe afwerkingsopties en bekledingen zorgen naar wens voor een nog luxere uitstraling. Achterin is er een nieuw multimediasysteem beschikbaar en het infomediasysteem voorin is sneller geworden en meer te personaliseren. Uiteraard zijn er ook nieuwe rijhulpsystemen, de autonome rijhulpjes zijn uitgebreid met onder andere een functie waarmee de auto automatisch kan keren.

BMW heeft de benzinemotoren van de nieuwe 7 Serie aangepakt. De V8-motor in de 750i krijgt er extra pk's bij. Met maar liefst 80 pk meer komt het totaal op 530 pk. De plug-in hybride-uitvoering is omgegedoopt naar 745e en heeft 68 pk meer vermogen. De elektrische range is verbeterd, volgens BMW kan de plug-in hybride nu 58 kilometer op elektriciteit rijden. Dat is 8 kilometer meer dan voorheen. 

De vernieuwde 7 Serie komt in het voorjaar naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.