De productieversie van de Volkswagen Golf GTI TCR is af. Met 290 pk is het de krachtigste GTI van dit moment.

Volkswagen opent binnenkort de orderboeken voor de Golf GTI TCR. Deze speciale uitvoering heeft techniek aan boord van de raceauto die Volkswagen gebruikt in de TCR-serie. De TSI-motor levert 290 pk vermogen, dat op de voorwielen wordt losgelaten. Om dat geweld in goede banen te leiden, is de TCR-uitvoering uitgerust met een sperdifferentieel.

Accelereren van 0 naar 100 km/u kan met de GTI TCR in slechts 5,6 seconden, de topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Standaard is de auto uitgerust met zeventraps DSG-automaat en om weer op tijd tot stilstand te komen zijn er geperforeerde remschijven. De uiterlijke verfraaiingen omvatten onder andere extra spoilers onderaan de carrosserie, 18 inch wielen, zwarte spiegelkappen en een dakspoiler. Het interieur is aangekleed met speciale stoffen op de stoelen en rechtuitmarkering op het stuur.

De Golf GTI TCR is met diverse pakketten verder aan te kleden. Onder andere speciale bestickering met honingraatpatroon, 19 inch wielen en koolstofvezel spiegelkappen behoren tot de mogelijkheden. Ook kan de snelheidsbegrenzer met 10 km/u worden verhoogd naar 260 km/u.

De Nederlandse prijs van de GTI TCR wordt binnenkort bekend gemaakt.

Update

De Nederlandse prijs is op 21 januari bekend gemaakt. De Golf GTI TCR is verkrijgbaar vanaf 50.460 euro.