Chevrolet Camaro ZL1 1LE

Chevrolet biedt de Camaro ZL1 1LE binnenkort aan met een tientraps automaat. Daarmee wordt de snelste Camaro nóg sneller.

Chevrolet maakt de ZL1 1LE nog sneller. Binnenkort is het mogelijk om de circuit-gefocuste uitvoering te bestellen met een nieuwe, tientraps automaat. Deze versnellingsbak is met flippers achter het stuur ook zelf te schakelen. Ten opzichte van de handgeschakelde zesbak schakelt de nieuwe automaat sneller en efficienter, waardoor de prestaties verbeteren. Volgens Chevrolet is de ZL1 1LE met automaat ‘seconden sneller’ op het Duitse circuit de Nürburgring, dat door veel fabrikanten als referentie wordt gebruikt voor het meten van de prestaties.

De 1LE-uitvoering is een meer circuit-gefocuste uitvoering van de Camaro ZL1, die op zijn beurt een snellere uitvoering van de reguliere Camaro is. De onlangs doorgevoerde facelift met grotere grille gaat vooralsnog voorbij aan de 1LE-uitvoering, die is opgetuigd met een enorme luchtinlaat in de voorbumper en koolstofvezel spoilers en windgeleiders.

Wanneer de tientraps automaat in Nederland beschikbaar is, kunnen we nog niet vertellen. De leveringen van de vernieuwde, reguliere Camaro moeten nog beginnen in Europa.