Chevrolet stopt binnenkort met de verkoop van de huidige generatie Corvette in Europa. Met de Final Edition biedt het merk je nog een laatste kans om er een te kopen.

De achtste generatie van de Chevrolet Corvette komt eraan. Hoewel die nog onthuld moet worden, start het merk in Europa alvast met de uitverkoop van de huidige editie. Dat doet Chevrolet door de Final Edition te introduceren, een uitvoering is die opgetuigd met sportieve extra’s.

De Corvette Final Edition is alleen verkrijgbaar in de kleuren oranje en grijs en te herkennen aan de spoilers van koolstofvezel. Die hebben niet alleen een esthetische functie, maar zorgen ook voor meer neerwaartse druk en dus een betere wegligging. De remmen zijn opgewaardeerd met koolstof-keramische remschrijven.

Chevrolet kleedt het interieur van de Corvette Final Edition aan met Competition-sportstoelen, die zijn bekleed met een combinatie van zwart leer en microvezelstof. Het geheel is afgewerkt met stiksels in een contrasterende kleur. Sierstrips van koolstofvezel maken het sportieve sfeertje compleet. Om de sportieve elementen goed te kunnen testen, is er een datarecorder aanwezig waarmee je de prestaties van de auto kunt meten en vergelijken.

Chevrolet start binnenkort met de levering van de Final Edition. De uitzwaai-uitvoering is beschikbaar als Grand Sport (466 pk) en Z06 (659 pk), alleen als Coupé. Je vindt de prijzen van de Corvette Final Edition hieronder in de tabel.

Prijzen Chevrolet Corvette Final Edition
Grand Sport 466 pk € 187.005
aut. € 187.925
Z06 659 pk € 215.000