Toyota Proace City

Toyota gaat zijn bedrijfswagen elektrificeren. Het merk kondigt volledig elektrisch aangedreven uitvoeringen aan van de Proace en de kleinere Proace City.

Toyota zet volop in op hybride, maar vaart met zijn bedrijfswagens een andere koers. Het merk gaat van zowel de Proace als de Proace City een volledig elektrische uitvoering op de markt brengen. Beide bestelwagens delen hun basis met modellen van Citroën, Opel en Peugeot.

De elektrische uitvoering van de Proace komt als eerste, in de loop van volgend jaar. De nieuwe Proace City, waarvan de benzine- en dieselversies in het najaar naar Nederland komen, krijgt in 2021 een volledig elektrisch aangedreven versie. Toyota maakt nog geen specificaties bekend van de elektrische bedrijfswagen.

Toyota Professional

Net als diverse andere merken gaat Toyota zijn bedrijfswagens onder een submerk verkopen. Het nieuwe label Toyota Professional is gekoppeld aan specifieke verkooppunten en services voor bedrijven en ondernemers. De uitrol van het nieuwe submerk begint binnenkort.