Veel exclusiever gaat het niet worden. Aston Martin bouwt van de DBS GT Zagato slechts negentien exemplaren, dus de kans dat je er een in het wild gaat tegenkomen is klein.

Aston Martin presenteert het tweede deel van de DBZ Century Collection. De DBS GT Zagato die het merk nu laat zien is onderdeel van een duo met de DB4 GT Zagato Continuation, een remake van de exclusieve DB4 GT Zagato uit de jaren '60. Van beide auto’s bouwt het merk er negentien en ze worden alleen per paar verkocht. De prijs? 6,7 miljoen euro exclusief Nederlandse belastingen. Maar daar krijg je dus wel twee auto’s voor.

De DBS GT Zagato is gebaseerd op de DBS Superleggera en heeft dus een V12 twinturbomotor aan boord. Bijzondere elementen aan het ontwerp zijn onder andere de grille met 108 ‘zwevende’ elementen en het ver naar achteren doorlopende koolstofvezel dak, waardoor er geen achterruit aanwezig is. Dat gemis wordt gecompenseerd met een camera, waarvan de beelden op een digitale binnenspiegel worden getoond. Ook opvallend zijn de goudkleurige elementen en de futuristische achterlichten, die bestaan uit acht losse elementen die samen een cirkel vormen.

De productie van de DBS GT Zagato begint in 2020, die van de 'klassieke' DB4 GT Zagato Continuation is al begonnen.