Wanneer kun je een hypercar met Formule 1-techniek beter presenteren dan op een Grand Prix? De Aston Martin Valkyrie is dan ook voor het eerst in actie te zien op het F1-circuit van Silverstone.

Later vandaag vechten Formule 1-grootheden als Lewis Hamilton, Max Verstappen en Sebastian Vettel uit wie straks naar huis mag met de beker voor de Britse Grand Prix op Silverstone. Verstappens team Red Bull Racing heeft in elk geval al een forse glimlach op het gezicht: voorafgaand aan de wedstrijd kunnen zij 'prototype 1' van de Aston Martin Valkyrie eindelijk in actie presenteren. 

De hypercar is al 5 jaar bedacht, aldus technische baas van Red Bull Racing Adrian Newey. De afgelopen maanden is het ontwerp fijngeslepen door digitale modellering en simulering, nu mag het eerste prototype eindelijk brullen en op het circuit laten zien wat het kan. Nog niet alle 1.160 paardekrachten - te bereiken bij 10.500 tpm! - waarover de Cosworth V12-motor beschikt zullen aangesproken worden, wel wil de testcoureur het publiek laten zien wat we zoal kunnen verwachten van de supercar. 

De Valkyrie zal sneller klaar zijn dan eerder aangekondigd: al eind dit jaar begint de aflevering. Er worden slechts 150 exemplaren voor op de weg gebouwd en die zijn alle uitverkocht.