Tesla brengt opnieuw wijzigingen aan in het assortiment van de Model S en Model X. Van beide modellen schrapt het merk de goedkoopste Standard Range-uitvoering en verlaagt het tegelijkertijd de prijs van de Long Range-uitvoering.

Na een kortstondige terugkeer van de Standard Range-uitvoeringen met 75 kWh-accu verdwijnen de goedkoopste versies van de Tesla Model S en Model X alweer. Vanaf nu biedt het merk de twee modellen alleen nog aan als Long Range met 100 kWh-batterij en als Performance met krachtigere elektromotor aan de achterkant.

Tegelijkertijd met het schrappen van de instapversie, verlaagt Tesla de prijs van de Longe Range-uitvoering met 2.000 euro. De Model S en Model X Performance worden juist duurder, maar daarvoor levert het merk de auto’s wél standaard met Loudicrous Performance, waarmee de twee modellen nog sneller accelereren. Dit was voorheen een optie van bijna 10.000 euro. Inclusief Loudicrous-optie zijn de Performance-uitvoeringen duizenden euro's goedkoper dan voorheen, maar je hebt nu geen keuze meer.

De nieuwe prijzen van de Tesla Model S en Model X vind je hieronder in de tabel. De wijzigingen gaan per direct in.

Prijzen Tesla Model S en Model X (juli 2019)
    Model S Model X
Longe Range  100 kWh € 87.800 € 93.600
Performance 100 kWh € 104.700 € 109.800