Vanaf heden kun je de Seat Mii Electric reserveren, zodat je voorrang krijgt op een productieplek. De elektrische stadsauto wordt vanaf begin 2020 afgeleverd.

Seat biedt nu de mogelijkheid om de elektrische Mii te reserveren. Inschrijven op de daarvoor bestemde website geeft je voorrang op een productieplek. Voor de levering blijft de dealer afhankelijk van de internationale verdeling, maar de importeur laat weten dat deze begin 2020 start.

Pas wanneer de marktintroductie in zicht komt zal Seat de prijzen en exacte specificaties bekendmaken. Het Spaanse merk belooft wel dat de auto 'emissievrij rijden bereikbaar [maakt] voor iedereen'. 

Voorlopig is de actieradius - volgens de nieuwe (theoretische) WLTP-norm - vastgesteld op maximaal 260 km. Opladen kan op drie manieren, waarbij snelladen tot 80 procent aan een 40 kW-lader al binnen een uur gepiept is. Met 83 pk en 210 Nm is de Mii Electric  krachtiger dan de uitgaande Mii op brandstof. Standaard komt de elektrische uitvoering met Seat Connect, om via de smartphone-app allerhande autofuncties te kunnen bedienen.