Na de update van de Mercedes-Benz GLC en GLC Coupé volgt nu die van de 43 AMG-modellen. En er is goed nieuws, want de GLC 43 AMG krijgt er 23 pk vermogen bij.

Mercedes-AMG geeft de GLC 43-modellen een update. Naast de wijzigingen die ook gelden voor de reguliere versies, krijgen de 43 AMG-modellen extra vermogen, dankzij grotere turbo’s en nieuwe software. De GLC 43 heeft nu 390 pk, een toename van 23 pk. Daarnaast is het maximale koppel van 520 Nm over een groter toerenbereik beschikbaar, waardoor de auto soepeler en sneller accelereert. Dat geldt dan wel vooral voor de tussenacceleraties, want de 0-100 km/u-tijd van 4,9 seconden is ongewijzigd (snel).

Alle andere AMG-upgrades zijn onveranderd, zoals de negentraps sportautomaat, de geoptimaliseerde vierwielaandrijving en het adaptieve onderstel. Wel gewijzigd is de grille, de vernieuwde GLC 43 draagt de nieuwste versie van de AMG-grille.

Mercedes-AMG start later dit jaar met de leveringen van de vernieuwde GLC 43-modellen. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.