Toyota voert enkele wijzigingen door aan de Prius Plug-in Hybrid. Een facelift kunnen we het niet noemen, want aan de buitenkant verandert er niks.

Toyota beperkt zich bij het opfrissen van de Prius Plug-in Hybrid tot het opwaarderen van het interieur, het toevoegen van nieuwe kleuren en het wijzigen van de uitrusting. Het belangrijkste nieuwtje: de achterbank biedt nu plaats aan drie in plaats van twee personen. Het middelste deel is in de uitgaande editie van de Prius Plug-in ongeschikt om op te zitten.

Verder heeft Toyota de stoelbekleding vervangen door donkere stof, wat moet zorgen voor een betere kwaliteitsbeleving. Ook de extra isolatie van het interieur draagt daar aan bij. Zoals gezegd: het ontwerp van de opvallende Prius Plug-in Hybrid is ongewijzigd, maar je kunt wel kiezen voor nieuwe kleuren: Emotional Red Premium en Attitude Black Metallic.

Extra uitrusting

De basisuitrusting van de vernieuwde stekkerhybride omvat onveranderd led-koplampen, automatische klimaatregeling, een navigatiesysteem, een achteruitrijcamera en een multimediasysteem met USB-aansluiting en digitale radio. De uitrusting van de luxe Executive-uitvoering is uitgebreid met een 360 graden-camera. Verder is deze versie voorzien van een head-up-display, een audiosysteem van JBL en een draadloze oplader voor smartphones.

De prijzen van de vernieuwde Prius Plug-in Hybrid zijn al bekend, ze beginnen bij 38.995 euro. Bestellen kan vanaf nu, proefrijden vanaf volgende maand. De reguliere Prius, zonder stekker dus, werd eerder al vernieuwd en staat inmiddels in de showroom.

Prijzen Toyota Prius Plug-in Hybrid
1.8 Hybrid   € 38.995
  Executive € 40.895