BMW legt de laatste hand aan de 2 Serie Gran Coupé, een nieuw model op basis van de nieuwe 1 Serie. In november wordt de auto onthuld.

BMW presenteert op de autoshow van Los Angeles in november een nieuw model: de 2 Serie Gran Coupé. Op basis van de nieuwe 1 Serie komt BMW met een vierdeurs coupé, die je oneerbiedig ook zou kunnen aanduiden als 1 Serie Sedan. BMW zet het nieuwe model echter iets hoger in de markt, niet alleen door er het label 2 Serie op te plakken maar vooral door de auto een coupé-achtig design mee te geven.

BMW geeft nu foto’s vrij waarop gecamoufleerde pre-productiemodellen zijn te zien. Het merk voert met die auto’s op dit moment de laatste tests uit. Net als de nieuwe 1 Serie heeft de 2 Serie Gran Coupé voorwielaandrijving, vierwielaandrijving is een optie. De krachtigste versie, de M235i met 306 pk sterke turbomotor, is standaard voorzien van de zogenaamde xDrive-aandrijving.

BMW belooft dat de 2 Serie Gran Coupe naast een aantrekkelijk design ook veel ruimte heeft. Bovendien kunnen de bestuurder en passagiers rekenen op de nieuwste infotainmentsystemen, zoals BMW die in de nieuwe 1 Serie heeft gepresenteerd.

De 2 Serie Gran Coupé komt in het voorjaar van 2020 naar Nederland.