Subaru waardeert de huidige Outback nog één keer op voordat het nieuwe model naar Nederland komt. Het merk introduceert de Outback Touring, met extra beschermingsranden.

Subaru introduceert de Outback Touring. Het is een afscheidseditie, want de nieuwe Outback staat al klaar om naar Nederland te komen. Je herkent de Outback Touring aan de extra kunststof beschermingsranden bij de wielkasten en de aluminiumkleurige inzetstukken op de dorpels en bumpers. Ook onderdeel van de Touring-uitrusting is een rubberen beschermingsmat in kofferbak.

Subaru levert de bestaande uitvoeringen Comfort en Premium zonder meerprijs als Touring. De basisuitrusting van de Outback Touring Comfort, die 46.995 euro kost, bestaat verder uit onder andere elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen, licht- en regensensoren, een multimediasysteem met Apple CarPlay en Android Auto, keyless entry en airconditioning met automatische klimaatregeling. De Premium-uitvoering is aanvullend voorzien van een glazen schuifdak, een elektrisch bedienbare achterklep, navigatiefuncties, een audiosysteem van Harman Kardon en leren bekleding. De prijs van de Outback Touring Premium bedraagt 51.195 euro.

De Outback Touring wordt altijd aangedreven door een 175 pk sterke 2.5 benzinemotor, gekoppeld aan een CVT-automaat. Zoals je mag verwachten van een Subaru, is vierwielaandrijving standaard. De Outback Touring is tot eind augustus te bestellen.