Cadillac stelt de vernieuwde XT5 voor. Het belangrijkste nieuws? De introductie van de 2.0 turbomotor, die de SUV in Nederland naar verwachting een stuk bereikbaarder maakt.

Eigenlijk hadden we de 2.0 turbomotor bij de introductie van de XT5 in 2017 al verwacht, maar het merk heeft gewacht tot de update. De viercilindermotor komt in de Verenigde Staten naast de huidige 3.6 V6 in het assortiment, maar in Nederland zullen we de zescilinder waarschijnlijk niet meer terug zien. De 2.0-motor is namelijk zuiniger en schoner en dat laatste is van invloed op de aanschafbelasting. We verwachten dat de XT5 met de nieuwe motor aanzienlijk goedkoper zal worden in ons land. De 2.0-motor met twinscroll-turbo heeft 240 pk vermogen en 350 Nm koppel.

Je herkent de vernieuwde XT5 aan de nieuwe grille, die afhankelijk van de uitvoering een andere invulling heeft. De koplampen zijn voorzien van slimme led-techniek. Andere uiterlijke wijzigingen zijn de nieuwe lichtmetalen wielen en de gewijzigde bumpers. In het interieur vallen de nieuwe kleuren en afwerkingen op, net als de hertekende middentunnel met meer opbergruimte. Het instrumentarium is eveneens vernieuwd, met een groter beeldscherm tussen de tellers. Cadillac monteert de nieuwste versie van zijn infotainmentsysteem, dat nu ook te bedienen is met knoppen op de middentunnel.

De parkeercamera’s zijn verbeterd, net als de isolatie van het interieur en de draadloze telefoonlader. Nieuwe functies zijn onder andere een night vision, voetgangersherkenning bij het achteruitrijden en een audiosysteem van Bose.  

Cadillac haalt de vernieuwde XT5 later dit jaar naar Nederland in de uitvoeringen Luxury, Premium Luxury (foto 1 en 2) en Sport (foto 3 en 4). De prijzen zijn nog niet bekend.