Seat presenteert zijn eerste elektrische auto, de Mii Electric. De komst van de nieuwe uitvoering betekent het einde voor de benzine-Mii.

Vanaf begin volgend jaar is de Seat Mii alleen nog maar verkrijgbaar als elektrische auto. De nieuwe Mii Electric komt namelijk niet naast, maar in plaats van de benzine-uitvoering. Seat belooft dat de Mii Electric ‘betaalbaar’ zal zijn, maar een prijsverhoging is onvermijdelijk.

De Mii Electric heeft dezelfde techniek als zusje Skoda Citigo, met 61 kW (82 pk) en 210 Nm sterke elektromotor en een 36,8 kWh accupakket, dat via een 7,2 kW laadpunt in 4 uur opgeladen kan worden. Seat belooft een rijbereik van 260 kilometer voor de elektrische Mii. In 3,9 seconden accelereert de stadsauto vanuit stilstand naar 50 km/u, de topsnelheid is 130 km/u.

Seat heeft het uiterlijk nagenoeg ongemoeid gelaten, je herkent de elektrische versie alleen aan wat badges, de nieuwe lichtmetalen wielen (optie) en het ontbreken van een uitlaatpijp. Het interieur is opgewaardeerd met modernere bedieningspanelen, nieuwe afwerkingen en nieuwe stoelbekleding.

De prijs van de Seat Mii Electric wordt in aanloop naar de introductie bekend gemaakt. De productie van de benzine-uitvoering stopt binnenkort, waarna deze nog uit voorraad leverbaar zal zijn totdat de elektrische versie komt.