Skoda Citigo e iV

Vanaf 1 juli neemt Skoda reserveringen aan voor de Citigo e iV. Het merk verwacht veel interesse voor de elektrische stadsauto.

Een bruikbare actieradius, voldoende vermogen en betaalbaar. Skoda rekent op veel belangstelling voor zijn eerste elektrische auto, de Citigo e iV. Daarom kun je vanaf 1 juli de auto al reserveren, om voorrang te krijgen bij het plaatsen van de uiteindelijke bestelling. De productie van de Citigo start eind dit jaar en begin 2020 worden de eerste auto's geleverd.

De prijs van de Citigo e iV is nog niet bekend, maar Skoda kan niet genoeg benadrukken dat de auto ‘betaalbaar’ zal zijn. De uitrusting is voor een stadsauto in ieder geval behoorlijk compleet, met airconditioning, automatische klimaatregeling, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een audiosysteem en een docking station voor een smartphone. Via een app zijn bovendien diverse functies van de auto op afstand te activeren.

De Skoda Citigo e iV heeft een 61 kW (82 pk) en 210 Nm sterke elektromotor, gekoppeld aan een 36,8 kWh accupakket. Het rijbereik van de elektrische stadsauto is daarmee 265 kilometer.