Jaguar komt met een nieuwe versie van de XE Project 8. Zonder achtervleugel en met achterbank is de Touring-variant een stuk minder extreem.

Jaguar maakt de XE Project 8 minder extreem, maar niet minder exclusief. De Project 8 Touring komt in een oplage van vijftien stuks, naast de al driehonderd gebouwde exemplaren van de eerste serie Project 8. Met 600 pk vermogen en ingrijpende aerodynamische aanpassingen is de Project 8 een extreme versie van de reguliere XE.

Van die extreme versie komt nu dus een Touring-uitvoering. Dat is geen stationwagon, zoals je misschien zou verwachten, maar iets meer geciviliseerde versie van de Project 8. Jaguar heeft namelijk de enorme achtervleugel verwijderd en vervangen door een subtiele, geïntegreerde spoiler. Aanvullend monteert het merk een extra spoiler onder de voorbumper, voor een betere aerodynamische balans. De XE Project 8 Touring heeft standaard een achterbank, bij de eerste versie was dat een optie. De motor is niet gewijzigd, de 5.0 V8 levert ook in de Touring een vermogen van 600 pk.

Jaguar begint binnenkort met de productie van de XE Project 8 Touring. Als je er een wilt hebben, kun je maar beter snel handelen. Ook van de eerste serie zijn overigens nog exemplaren beschikbaar.