Daar is ‘ie dan: De nieuwe Mercedes-Benz GLB, zoals verwacht een échte SUV met een stoere off-road uiterlijk en gebouwd om van de gebaande paden af te wijken. Alleen dan met het hele gezin. De GLB wordt als eerste Mercedes-Benz in dit segment namelijk optioneel leverbaar als zevenzitter.

De GLB is het eerste compacte model van Mercedes-Benz dat optioneel wordt geleverd met een derde zitrij die bestaat uit twee afzonderlijke stoelen. Mercedes vermeldt daarbij dat personen tot 1,68 meter hier comfortabel kunnen plaatsnemen. Het nieuw model biedt alle voordelen van de actuele compacte klasse van Mercedes-Benz en vult de reeks dus perfect aan.

De vijfzitter heeft een bagageruimte met inhoud van 560 tot 1.755 liter. Optioneel kunnen de stoelen op de tweede zitrij in lengterichting worden verschoven. Standaard kan de rugleuninghoek van de stoelen op de tweede zitrij meertraps versteld worden. Zo vergroot je de bagageruimte met maximaal 179 liter.

Motoren

Mercedes-Benz start de levering van de GLB met vier motoren, twee benzine- en twee dieselmotoren.

Motoren Mercedes-Benz GLB
  Brandstof Vermogen Transmissie
GLB 200 Benzine 163 pk 7G-DCT (automaat)
GLB 250 4matic Benzine 224 pk 8G-DCT (automaat)
GLB 200d Diesel 150 pk 8G-DCT (automaat)
GLB 200d 4matic Diesel 150 pk 8G-DCT (automaat)
GLB 250d 4matic Diesel 190 pk 8G-DCT (automaat)

Bovenstaande motoren zijn voorzien van een DCT-automaat. Ook behoort 4MATIC-vierwielaandrijving tot de mogelijkheden. De 4MATIC-modellen beschikken bovendien over het offroad-techniekpakket met een speciale offroad-lichtfunctie om in het donker obstakels beter te herkennen.

De Mercedes-Benz GLB komt eind dit jaar op de markt. Prijzen zijn nog niet bekend.