Alle toekomstige Kia-modellen worden uitgevoerd met een digitaal instrumentenpaneel. Dit 'Supervision-cluster' debuteert in de XCeed, de coupé-achtige cross-over die op 26 juni wordt onthuld. 

Kia belooft dat de aankomende modelvariant XCeed voorzien is van diverse nieuwe technische snufjes. Zo vervangt een digitaal instrumentarium de huidige snelheidsmeter en toerenteller. Alle nieuwe Kia-modellen worden voortaan uitgerust met dit 12,3 inch grote Supervision-cluster. Het geeft de tellers digitaal weer in een hoge resolutie van 1.920 x 720 pixels. 

De ruimte ertussenin bestaat uit een multifunctioneel display voor de overige informatie. Welke info er wordt afgebeeld hangt af van de bestuurder. Die vraagt met schakelaars op het stuurwiel informatie op zoals bijvoorbeeld navigatie-aanwijzingen, smartphone contacten, audiobediening of verkeersinformatie. Na het afzetten van de motor verschijnt er een samenvatting van de rit: afgelegde afstand, gemiddeld verbruik, nog beschikbare brandstof enzovoort.

Daarnaast verschijnen in het centrale deel van het display berichten van het Driver Attention Warning System. Wanneer de XCeed besteld is met het Drive Mode Select-systeem brengt het Supervision-cluster informatie die bij de ingestelde rijmodus past (prominenter) in beeld. Wees niet bang dat je overladen wordt met data, Kia heeft ervoor gekozen om niet-essentiële informatie steeds te verbergen. 

Het Supervision-cluster is al gereed om ook in andere Kia-modellen dienst te doen. Ook hybride, plug-in hybride en elektrische modellen zullen ermee worden uitgerust. Daarin kan het gegevens zoals energieflow en actieradius weergeven.