Alpine komt met een upgrade van de A110. De Alpine A110S het nieuwe topmodel dat een samensmelting is van de A110 Pure en A110 Légende met een groter vermogen, op sportiviteit gerichte onderstel en subtiele designelementen die het sportieve karakter moeten benadrukken.

Zoals je mag verwachten van Alpine beschikt de A110S over twee zitplaatsen, een middenmotor - met een vermogen van 292 pk - en is ‘ie met 1.114 kilogram licht gebouwd. De A110S haalt een topsnelheid van 260 kilometer per uur. Toch belooft Alpine dat de A110S 'tegelijk een vriendelijk en gemakkelijk te rijden sportauto' is voor dagelijks gebruik.

De nieuw ontworpen schroefveren zijn 50% stijver en de holle stabilisatorstangen zijn zelfs twee keer stijver dan die van de andere versies van de Alpine A110. Het zwaartepunt is 4 mm lager, samen met nieuwe wielen en bredere banden (215 mm breed voor en 245 mm achter) en talloze andere aanpassingen aan het onderstel dragen bij aan optimale wegligging en wendbaarheid bij hoge snelheid.

Design

Bij een upgrade wil het oog natuurlijk ook wat. Alpine kiest voor een gestileerde vlag op de C-stijlen in koolstofvezel en oranje, in zwart uitgevoerde Alpine-letters op de achterzijde, oranje remklauwen en speciaal aan de A110S voorbehouden donkere ‘GT Race’-wielen. Om het sportieve karakter te accentueren kun je kiezen voor de matte carrosseriekleur Gris Tonnerre die Alpine exclusief voor de A110S behoud. Wil je nóg meer sportiviteit benadrukken dan kun je de A110S uitrusten met een glanzend koolstofvezel dak, die bovendien het gewicht met 1,9 kg reduceert. Ook in het interieur zijn subtiele wijzigingen aangebracht om het sportieve karakter aan te dikken.

De Alpine A110S kun je alvast reserveren via de Alpine centres in Soestdijk en Hengelo, de levering start aan het einde van 2019. Prijzen zijn nog niet bekend.