De stoere alleskunner Toyota Land Cruiser is er nu ook in Challenger-uitvoering. Die is leverbaar als drie- en vijfdeurs, vijf- en zevenzitter en als bedrijfswagen. Tijdelijk leverbaar met gratis lederpakket.

De prijslijst van de Toyota Land Cruiser vertoonde tot voor kort een flink gat tussen de instapversie Comfort en de zeer complete Professional-uitvoering. Klanten wilden graag een tussenversie en Toyota heeft naar hen geluisterd: nu is er de Land Cruiser Challenger. 

Deze heeft standaard 17 inch lichtmetalen wielen, elektrisch inklapbare en verwarmbare buitenspiegels gespoten in de kleur van de carrosserie, zwarte treeplanken en deurgrepen, plus led-mistlampen. Bovendien zijn het audiosysteem Toyota Touch met negen speakers, DAB+ en Bluetooth aanwezig, Touch 2 Go-navigatie, een parkeerhulp en -sensoren achter, climate control en een lederen stuurwiel. Tijdelijk wordt de Land Cruiser Challenger ook nog eens voorzien van lederen bekleding - zonder meerprijs.

De Challenger is direct te bestellen, in verschillende uitvoeringen en als personen- en bedrijfswagen. Kies je voor de vijfdeurs dan wordt die voorzien van led-koplampen met automatische hoogteverstelling. De Van-uitvoering is in vier ombouwvarianten beschikbaar en heeft een trekvermogen van 3.500 kg. Alle uitvoeringen hebben een 2,8 liter D-4D-dieselmotor en automaat als aandrijflijn. Ook leuk: bij aflevering ontvangen de kopers een uitnodiging voor een avontuurlijke training in voertuigbeheersing in de eigen Land Cruiser. 

Prijzen Toyota Land Cruiser Challenger
Personenauto-uitvoering    
driedeurs 2.8D-4D 88.110 euro
vijfdeurs vijfpersoons 2.8D-4D 97.230 euro
vijfdeurs zevenpersoons 2.8D-4D 98.240 euro
Bedrijfswagen ('Van')    
driedeurs 2.8D-4D 39.195 euro*
vijfdeurs 2.8D-4D 42.995 euro*

* exclusief BTW en bpm