Na talloze aankondigen presenteert BMW dan eindelijk de 8 Serie Gran Coupé. Het praktische broertje van de 8 Serie Coupé heeft vier volwaardige zitplaatsen.

BMW presenteert de opvolger van de 6 Serie Gran Coupé. Maak kennis met de 8 Serie Gran Coupé, de meest praktische uitvoering van de 8 Serie. Of, zoals BMW het zelf noemt, een luxe sportauto. De achterportieren bieden volgens het merk een ruime instap naar twee volwaardige zitplaatsen, die met leer zijn bekleed en voorzien zijn van geïntegreerde hoofsteunen. Zowel de hoofd- als schouderruimte is toegenomen ten opzichte van het voorgaande model. De middelste zitplaats is alleen geschikt voor korte ritten. De Gran Coupé heeft een kofferbak met een inhoud van 440 liter, die in uit te breiden door de achterbank in drie delen omlaag te klappen.

De 8 Serie Gran Coupé wordt leverbaar met krachtige motoren, met de V8 in de M850i als voorlopig hoogtepunt. De 530 pk sterke motor sleurt de vierdeurs coupé in minder dan 4 seconden van 0 naar 100 km/u. Vierwielaandrijving en een achttraps automaat zijn standaard. Naast het topmodel biedt BMW de 840i benzineversie met 320 pk sterke zescilindermotor en de 840d diesel aan, die goed is voor 320 pk.

Uiteraard wordt de 8 Serie Gran Coupé leverbaar met alle luxe en sportieve opties van de andere 8 Serie-modellen. Standaard is de auto al uitgerust met onder andere leren bekleding, led-koplampen, automatisch grootlicht, een achteruitrijcamera, een multimedia- en navigatiesysteem met 10,25 inch beeldscherm, een digitaal instrumentenpaneel, een intelligente sleutel met display en een draadloze telefoonlader. Ook actieve wielophanging, die beïnvloedbaar is middels diverse rijstanden, behoort tot de standaarduitrusting.

BMW zet de 8 Serie Gran Coupé later dit jaar bij de dealers. De prijzen zijn nog niet bekend.