Kia voegt opnieuw een elektrische auto met een indrukwekkend rijbereik toe aan zijn assortiment. De nieuwe e-Soul heeft een actieradius van 452 kilometer en is vanaf nu te bestellen voor minimaal 42.995 euro.

Kia start met de verkoop van de nieuwe e-Soul. De elektrisch aangedreven MPV komt in twee versies: DynamicLine en ExecutiveLine. De bijbehorende prijzen zijn 42.995 euro en 44.995 euro. Omdat de prijzen onder de 50.000 euro blijven, geldt bij zakelijk rijden over de gehele fiscale waarde een bijtelling van slechts 4 procent.

De standaarduitrusting omvat onder andere een Harman Kardon audiosysteem, led-verlichting, 17 inch lichtmetalen wielen, stuurwarming, een infomediasysteem en airconditioning met automatische klimaatregeling. Met de ExecutiveLine wordt de uitrusting uitgebreid met een head-up display, elektrisch verstelbare en geventileerde voorstoelen en lederen bekleding. De e-Soul is aan te kleden met SUV-Pack, dat 1.100 euro kost en bestaat uit kunststof beschermingsranden en een skidplate onder de voorbumper.

452 kilometer rijbereik

De e-Soul wordt aangedreven door een 150 kW (204 pk) en 395 Nm sterke elektromotor, waarmee de auto in minder dan 8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Het 64 kWh-accupakket is goed voor 452 kilometer rijbereik. Opladen kan met een maximale capaciteit van 80 kW.

De eerste klantleveringen van de nieuwe e-Soul vinden in januari 2020 plaats, maar vanaf eind deze maand zijn er al auto’s bij de dealers beschikbaar waarin je kunt proefrijden.