Maserati brengt een gelimiteerde Launch Edition uit van de Trofeo V8, de nieuwe topuitvoering van de Levante. Tegelijkertijd wordt de optielijst uitgebreid met nieuwe, luxe bekledingsopties van het Italiaanse modehuis Ermenegildo Zegna.

Maserati presenteert op de autosalon van Genève volgende week de Trofeo V8 Launch Edition. De eerste honderd exemplaren van het nieuwe topmodel met 590 pk sterke V8-motor krijgen een speciale aankleding.

De auto op de foto’s is uitgevoerd in de bijzondere kleur Blu Emozione Matte, maar Maserati levert de Launch Edition ook in de kleuren geel en rood. De voorbumper en side skirts zijn verfraaid met koolstofvezel elementen en de 22 inch wielen zijn uitgevoerd in de kleur zwart, met naar keus een matte of glanzende afwerking. Het interieur van de sportieve SUV is aangekleed met Piano Fiero-leder, dat is afgewerkt met Trofeo-logo’s en stiksels in een contrasterende kleur.

Nieuwe Zegna-interieurs

Maserati presenteert tegelijkertijd met de Launch Edition twee nieuwe Zegna-interieurs, die geleverd kunnen worden op alle versies van de Levante en de Quattroporte. Het Italiaanse modehuis maakt gebruikt van de zachte, lichtgewicht stof Pelletessuta en combineert die met leer. Afhankelijk van het model zijn delen van de stoelen, deurpanelen en het dashboard met de nieuwe stof bekleed. Zegna ontwikkelde twee kleuropties: bruin en donkergrijs.