Aston Martin maakt eindelijk het officiële vermogen van de Valkyrie bekend. De nieuwe supercar produceert maar liefst 1.160 pk, bij een toerental van 10.500.

Stukje bij beetje maakt Aston Martin meer bekend over de Valkyrie, het bizarre topmodel dat het merk op dit moment ontwikkelt. Eerder kwam al naar buiten dat de V12-motor van specialist Cosworth een vermogen van 1.000 pk levert en nu maakt het merk volledige vermogen inclusief hybride-ondersteuning bekend: 1.160 pk.

Het toerental waarbij dat vermogen vrijkomt is misschien nog wel indrukwekkender: 10.500. Het maximale gecombineerde koppel van 900 Nm is al eerder beschikbaar, bij 6.000 tpm. De elektromotor levert maximaal 280 Nm koppel, dat wordt gebruikt om V12-motor te ondersteunen zodat er bij alle toerentallen veel kracht beschikbaar is. De brandstofmotor heeft namelijk geen turbo en moet dus toeren maken om maximale prestaties te kunnen leveren. Aston Martin maakt gebruik van het KERS-systeem, dat ook in de Formule 1 wordt toegepast. Het accusysteem betrekt het merk van de Kroatische supercar-fabrikant Rimac.

De eerste prototypes van de Valkyrie worden nu gebouwd, dus we verwachten binnenkort meer informatie te kunnen melden.