Er zijn al zeven verschillende uitvoeringen van de Mercedes-AMG GT, maar de leukste presenteert het merk nu: de GT R Roadster.

Het was de enige combinatie die nog ontbrak in het assortiment van de Mercedes-AMG GT. De sportauto is er als GT, GT S, GT C en GT R, maar alleen van die laatste was geen Roadster-variant. Daar komt nu verandering in met de onthulling van de GT R Roadster.

De GT R heeft de krachtigste versie van de 4.0 V8 biturbomotor aan boord. De achtcilinder levert 585 pk en een koppel van 700 Nm, dat al vanaf 2.100 tpm beschikbaar is. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de GT R Roadster net zo snel als de coupé, in slechts 3,6 seconden. De topsnelheid is 317 km/u, dat slechts 1 km/u minder dan de coupé haalt. De V8 is gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Alle geavanceerde techniek van de GT R Coupé vind je ook op de Roadster, zoals actieve aerodynamica waarmee meer neerwaartse druk wordt gegenereerd en actieve achterasbesturing die zorgt voor een stabielere wegligging in bochten.

Mercedes-AMG presenteert de GT R Roadster op de autosalon van Genève, die vanaf donderdag de deuren opent voor het publiek. De productie wordt beperkt tot 750 stuks, dus als je interesse hebt, dan moet je die tijdig kenbaar maken.