Aan alle mooie dingen komt een eind. De volgende generatie van de Mercedes-Benz S-Klasse zal geen V12-motor meer hebben. Met de S 65 Final Edition zorgt Mercedes-AMG voor een passend afscheid.

Mercedes-Benz is op dit moment druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe S-Klasse. Die zal geen V12-motor meer krijgen en daarmee verdwijnt deze motor uit het assortiment. Het merk neemt in stijl afscheid van de 630 pk sterke 6.0 V12-biturbomotor met de S65 Final Edition.

De tot 130 exemplaren gelimiteerde uitvoering is uitgevoerd in de kleur zwart. De bronskleurige sierstrips en 20 inch wielen steken mooi af tegen de zwarte carrosserie. Andere herkenningspunten zijn het AMG-logo op de C-stijl en de hoogglans zwarte uitlaatpijpeindes.

Het interieur is aangekleed met zwarte, nappaleren bekleding, die is afgewerkt met koperkleurige stiksels. Op het dashboard vind je sierlijsten van koolstofvezel, waarin koperkleurige draden zijn verwerkt. Zelfs de sfeerverlichting is koperkleurig, al kun je die naar wens ook in een andere kleur instellen. Op het dashboard vind je verder een plaquette met opschrift '1 of 130' en op het stuurwiel staat 'AMG Edition' gedrukt.

Mercedes-AMG levert de auto met vele luxe en sportieve voorzieningen, zoals executive-stoelen en het AMG Drivers’s Package waarmee de topsnelheid naar 300 km/u wordt verhoogd. Ook krijgt elke koper een bijpassende autohoes.