Land Rover heeft zijn Special Vehicles Operations-afdeling aan het werk gezet om een verbeterde versie van de gepantserde Range Rover Sentinel te ontwikkelen. Vandaag presenteert SVO het resultaat.

Land Rover Special Vehicle Operations presenteert de vernieuwde Range Rover Sentinel. De gepantserde uitvoering van de luxe SUV is niet alleen bijgewerkt naar de meest recente versie, maar heeft ook een nieuwe motor. Voortaan zorgt de 5.0 V8 met supercharger voor de aandrijving, in plaats van de 3.0 zescilinder. De vermogenstoename is 40 pk en zorgt ervoor dat de Range Rover Sentinel vlotter kan accelereren. Dezelfde V8 levert overigens in niet-gepantserde uitvoeringen veel meer vermogen.

SVO heeft geprobeerd om de aanpassingen zo onzichtbaar mogelijk te maken, maar als je goed kijkt zie je bijvoorbeeld het gepantserde glas. De inzittenden worden verder beschermd door bepantsering in de portieren, het dak en de vloer. De Sentinel-uitvoering is getest volgens alle gangbare standaarden en beschermt tegen allerlei soorten explosieven en beschietingen met ballistische wapens.

Met de runflat-banden kan de Range Rover nog 50 kilometer doorrijden. Mocht dat onverhoopt toch niet lukken en is uitstappen via de portieren geen optie meer, dan kunnen de inzittenden via een ontsnappingsluik in de kofferbak de auto verlaten.

De vernieuwde Range Rover Sentinel is per direct te bestellen, de Nederlandse prijs is meer dan 500.000 euro.