SsangYong presenteert de nieuwe Korando. Het model onderscheidt zich van zijn voorganger met een moderner en luxer interieur en allerlei nieuwe snufjes.

SsangYong geeft meer beelden vrij van de nieuwe Korando, nadat het merk vorig week al een foto de wereld in slingerde. We kunnen de SUV nu van alle kanten bekijken, ook binnenin. Het merk waardeert de Korando op tot een moderne auto met een luxe interieur.

Het nieuwe model beschikt over alle snufjes die je van een moderne auto mag verwachten, van een digitaal instrumentenpaneel tot een elektrische bedienbare achterklep. Het multimediasysteem met 9,2 inch aanraakscherm ondersteunt smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto en maakt gebruik van TomTom-navigatiesoftware. Ook op het gebied van actieve veiligheid is de nieuwe Korando bij de tijd. Systemen als actieve dodehoekdetectie, een rijbaanassistent en een automatische noodrem zijn aanwezig.

Volgens SsangYong biedt de nieuwe Korando veel ruimte achterin, de meeste in zijn segment zelfs. Het dashboard ziet er modern uit en kan worden uitgevoerd in verschillende kleuren. Slimmigheidje: omdat de portieren over de dorpels heen sluiten, blijven die schoon en kunnen de passagiers instappen zonder vieze schoenen te krijgen.

De nieuwe Korando komt halverwege dit jaar op de markt met een 1.5 benzinemotor en een 1.6 diesel. Later volgt er een volledig elektrische uitvoering. De prijzen zijn nog niet bekend.