Audi komt eind 2020 met zijn tweede, volledig elektrisch aangedreven model op de markt. Die auto krijgt de naam Q4 e-tron en debuteert nu in conceptvorm op de autosalon van Genève.

Audi blikt vooruit naar zijn tweede, volledig elektrisch aangedreven model. Na de e-tron, waarvan de leveringen inmiddels zijn begonnen, volgt eind 2020 de kleinere Q4 e-tron. Deze SUV is 7 centimeter korter dan de Q5 en maakt gebruikt van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Deze bodemplaat is ontwikkeld voor elektrische auto’s.

Audi presenteert nu de Q4 e-tron als concept car, maar de auto is zo goed als productierijp. Onderdelen als wielen, verlichting, dorpels en bumpers worden nog aangepast voor het productiemodel, maar verder komt de Q4 e-tron ongewijzigd op de markt. Het interieur wordt voordat de productie start nog wel iets verder uitgewerkt.

De Q4 e-tron heeft twee elektromotoren aan boord, die een systeemvermogen van 225 kW (306 pk) kunnen leveren. In de meeste gevallen wordt alleen de 150 kW sterke motor bij de achteras gebruikt, de motor aan de voorkant springt alleen bij als er gripverlies optreedt of extra kracht wordt gevraagd. Het 82 kWh accupakket is in de bodem van de auto verwerkt, waardoor er een ideale 50/50 gewichtsverdeling ontstaat. Het rijbereik is 450 kilometer, vastgesteld volgens de nieuwe, realistische meetmethode WLTP.

De definitieve versie van de Q4 e-tron wordt over ongeveer een jaar gepresenteerd.