Mercedes-Benz blikt vooruit naar de elektrische uitvoering van de V-Klasse, de luxe personenbus van het merk. De productieversie wordt later dit jaar onthuld.

Mercedes-Benz laat met de EQV Concept zien wat we kunnen verwachten van de elektrische uitvoering van de V-Klasse. De productieversie komt al snel, de presentatie staat gepland voor de autoshow van Frankfurt in september.

Het prototype dat het merk nu laat zien is aangekleed met diverse uiterlijke toeters en bellen, zoals opvallende led-verlichting, maar het gaat om de techniek. De elektrische V-Klasse heeft een enorm accupakket, met een capaciteit van 100 kWh. Daarmee kan de luxe personenbus 400 kilometer rijden. De batterijen zijn onder de wagenbodem aangebracht en nemen geen interieurruimte in beslag. Met de snellaadfunctie is het mogelijk om in 15 minuten 100 kilometer extra actieradius bij te ‘tanken’.

De elektromotor heeft een vermogen van 150 kW (203 pk). Volgens Mercedes-Benz haalt de EQV daarmee een topsnelheid van 160 km/u, genoeg om ook op de Autobahn mee te kunnen komen met het verkeer.