SsangYong komt met een verlengde versie van de Musso. De Grand-uitvoering heeft een grotere laadbak en meer laadvermogen.

SsangYong presenteert de Musso Grand, een verlengde uitvoering van de nieuwe pick-up Musso. De auto is 30 centimeter langer, waardoor de lengte van de laadbak toeneemt van 1,30 naar 1,61 meter. De totale lengte van de Musso Grand meet 5,40 meter. Belangrijk is dat ook het laadvermogen groeit, de Musso Grand mag 1.062 kilogram meezeulen. Dat is 212 kilo meer dan de korte uitvoering kan vervoeren.

SsangYong heeft niet alleen een stuk aan de achterkant geplakt, maar ook de achteras verplaatst. Daardoor groeit de wielbasis met 11 centimeter naar 3,21 meter, maar dat levert niet meer interieurruimte op. Ook bij de reguliere Musso zitten de achterste wielkasten voorbij de cabine.

SsangYong levert de Musso Grand met dezelfde 2.2 dieselmotor als de 'korte' Musso. De 181 pk sterke motor wordt naar keuze gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automaat met hetzelfde aantal verzetten.

SsangYong meld dat de Musso Grand ‘op korte termijn’ naar Nederland komt. De prijzen zijn nog niet bekend.