Geloof het of niet, maar de Morgan Plus Six is helemaal nieuw. Voor het eerst maakt het merk gebruik van een turbomotor.

Het kleine, Britse merk Morgan presenteert een volledig nieuw model. De Morgan Plus Six ziet er misschien niet ‘nieuw’ uit, maar dat is precies de bedoeling. Toch is bijna elk onderdeel vervangen, ten opzichte van de oude Plus-modellen. Ook het interieur oogt klassiek, maar is helemaal nieuw. Er zou meer been- en opbergruimte moeten zijn en er is zelfs een klein beeldscherm te vinden. De luidsprekers zijn achter de bekleding weggewerkt en dus onzichtbaar.

De nieuwe Plus Six staat op een geheel nieuw, door Morgan zelf ontwikkeld, aluminium platform. De nieuwe voertuigbasis is twee zo stijf als de oude en weegt minder dan 100 kilogram. Het zorgt ervoor dat het nieuwe model volgens Morgan het ‘meest dynamisch rijdende model ooit’ van het merk is.

Morgan betrekt zijn motoren van BMW en voor de nieuwe Plus Six koopt het merk voor het eerst een turbomotor in. De Plus Six stoot met de nieuwe 3.0 zescilinder TwinPower turbomotor 170 g/km CO2 uit en is daarmee de schoonste Morgan ooit. In Nederland werkt dat door in de prijs, want de hoogte van de BPM-belasting is gekoppeld aan de CO2-uitstoot.

De Nederlandse prijs is overigens nog niet bekend, maar je kunt wel alvast je interesse aangeven bij de Nederlandse importeur.