Ford maakt de prijs van de vernieuwde Edge bekend. Inderdaad, prijs in enkelvoud, want Ford gaat in ons land slechts één, zeer complete uitvoering aanbieden. Die heeft een 238 pk sterke dieselmotor en kost 76.145 euro.

Ford zet binnenkort de vernieuwde Edge in de Nederlandse showrooms. Kopers hoeven niet veel te kiezen, alleen de kleur en eventuele losse accessoires kunnen nog voor hoofdbrekens zorgen. De enige versie die Ford levert is voorzien van alles wat je maar kunt wensen. Ford vraagt voor de Edge 2.0 EcoBlue ST-Line 76.145 euro.

De 2.0 EcoBlue dieselmotor beschikt over bi-turbotechniek waarmee een vermogen van 238 wordt gerealiseerd. De 190 pk-versie van deze motor komt niet naar ons land. Een achttraps automaat en vierwielaandrijving zijn standaard.

De uitrusting omvat onder andere het Sync-multimediasysteem met 8 inch aanraakscherm, een B&O audiosysteem, een digitaal instrumentenpaneel, adaptieve cruise control en een rijbaanassistent. Daarnaast is de Edge altijd voorzien van de sportieve elementen die onderdeel zijn van de ST-Line, zoals donkere accenten, specifieke bumpers en sportstoelen.

Ford start binnenkort met de levering van de vernieuwde Edge.