Audi TT Offroad Concept

Audi onthult nog dit jaar een nieuw SUV-model met de naam Q3 Sportback. Het is de auto die eigenlijk Q4 zou gaan heten, maar die naam is inmiddels gereserveerd voor een toekomstige, elektrische SUV.

Audi breidt zijn SUV-assortiment nog verder uit. Bij de presentatie van de plannen van de Volkswagen Groep voor 2019, waaronder Audi valt, is de Q3 Sportback aangekondigd. Het gaat om een coupé-achtig model op basis van de Q3. Het motorenaanbod, met benzine- en dieselversies die tot 230 pk leveren, zal min of meer overeenkomen. Het is het denkbaar dat de toekomstige RS Q3 alleen als Sportback komt.

De Q3 Sportback is de auto die eigenlijk Q4 zou gaan heten, net zoals de Q8 die qua design, uitstraling en luxe een stapje boven de Q7 staat. Het merk heeft echter besloten om de naam Q4, met de toevoeging e-tron, te gebruiken voor een nieuwe, elektrisch aangedreven SUV. Die auto komt eind 2020 op de markt.

Om een idee te krijgen van de Q3 Sportback moeten we terug naar 2014. Toen liet Audi de TT Offroad Concept (foto) zien, de voorbode van een compacte SUV met coupé-lijnen.